Linnaeushof 43 B

AMSTERDAM

Details

Status
Verkocht
Type of property
Benedenwoning
Construction year
1928
Floors
3
Number of rooms
5
Number of bedrooms
4

Description

PARELTJE IN DE WATERGRAAFSMEER !

Op één van de mooiste hoven van Amsterdam, het Linnaeushof, ligt dit royale, stijlvolle en elegante begane grond appartement van ca. 203 m² met een zeer grote tuin van meer dan 300 m². De bijzondere sfeer van dit hof, als geheel een gemeentelijk monument, brengt u terug in de tijd naar een stadsoase van rust. De Gorcumkerk, de tennisbanen, de prachtige bomen en natuurlijk de ruime en lichte woningen maken het Linnaeushof tot een bijzonder aangename ... tot een bijzonder aangename woonomgeving. Het appartement maakt deel uit van het voormalige 'Clara Klooster' dat in 2001 compleet gerenoveerd is en omgetoverd tot high-end appartementen.

INDELING:
Begane grond:
Eigen entree met toilet en een bijzonder praktische doorloop via een deur naar de royale achtertuin. De woonkamer is aan de achterzijde gesitueerd met een gezellige woonkeuken voorzien van diverse inbouwapparatuur. Beide ruimtes hebben uitzicht op de magnifieke zonnige tuin. Deze tuin biedt naast veel ruimte en diverse fruitbomen ook vrij veel privacy voor Amsterdamse begrippen. Aan de achterzijde van dit bijzondere appartement is een ruime serre van glas gemaakt voor de extra buiten beleving. De voorkant hiervan kan in het geheel open. In de tuin is een groot tuinhuis voorzien van overkapping, inclusief elektra en een aansluiting voor water. Tevens is er een schuur voor de nodige opslag en er is een achterom.

Eerste etage:
Via je eigen prachtig gekleurde glas in lood verlichte trappenhuis bereikt u de prachtige monumentale gang op de eerste verdieping met daaraan 3 ruime slaapkamers aan de achterzijde van het gebouw. Er is een badkamer op deze etage voorzien van douche, toilet en wastafel.

Tweede etage:
Via een overloop met vaste boekenkast bereikt u de wasruimte bovenin het trappenhuis. Hier vindt u ook de ruime hoofdslaapkamer, een kastenkamer, en een in 2020 volledig vernieuwde badkamer met ruime inloopdouche, ligbad en dubbele wastafel.

ARCHITECTUUR:
Het voormalig klooster bestaat uit twee bouwdelen, haaks op elkaar, die de noordoostelijke hoek van het hof vormen. Een volume van drie bouwlagen onder een kapverdieping en een veel kleiner volume met twee bouwlagen onder een kapverdeling. Beide delen worden met elkaar verenigd door een hoektoren met tentdak die boven het geheel uitrijst. De toegangsdeur tot het eigenlijke klooster (slot) is bij de hoek tussen beide bouwdelen gesitueerd, in een portiek met prachtige spitsboog. Het hoge zadeldak is belegd met rode Hollandse pannen en de gevel wordt gedomineerd door kruiskozijnen. Het klooster is vernoemd naar Clara Fey. Zij was een Duitse Rooms-Katholieke non en oprichter van de Zusters van het Arme Kind Jezus. Een beeld van 'Het arme kind Jezus' siert de gevel op een sokkel boven de entree. Ook de oude torenklokken zijn weer volledig in ere hersteld.

LIGGING:
De Linnaeushof ligt in stadsdeel Oost tussen de Linnaeusparkweg en Middenweg ter hoogte van park Frankendael. Het is een écht, groot, afgesloten hof, met twee toegangen. Er is geen doorgaand verkeer met alle rust van dien. Rondom en in het hof staan een kerk, woonhuizen en het voormalig Claraklooster. In het hof is een kleine tennisvereniging met enkele tennisbanen gevestigd. De meeste gebouwen in het Linnaeushof zijn ontworpen door A.J. Kropholler, het klooster door de gebroeders Kraaijvanger, in een vroege variant van de stijl van de Delftse School.

Alle benodigde winkels zijn te vinden in het nabijgelegen winkelcentrum Oostpoort, rond het Christiaan Huygensplein en op de Middenweg. Sportscholen, de Jaap Edenbaan en sportvelden liggen op 5 minuten fietsafstand. Het huis Frankendael in het gelijknamige park heeft een prachtig restaurant met terras. Ook gerenommeerd Restaurant de Kas ligt in dit park. Op de Middenweg en omgeving vindt u veel gezellige horeca.

BIJZONDERHEDEN:
- Woonoppervlakte ca. 203 m².
- Bijzondere architectuur.
- 4 Slaapkamers.
- Financieel gezonde en actieve VvE Linnaeushof 44 met 5 leden.
- VvE bijdrage € 395,-per maand.
- MJOP aanwezig.
- Zeer royale tuin.
- Gelegen op eigen grond.
- Oplevering in overleg.

BEREIKBAARHEID:
Het hofje ligt om de hoek bij de winkels van Middenweg en de Linnaeusstraat (Oostpoort). Ook het Amstel Station ligt binnen bereik (lijn 65 en de Connexionbussen 320, 322 en 327). Tram 19 en de bussen 41 en N87 brengen u naar het CS en het Muiderpoort Station. Oprit S113 gaat naar de ring A10.

PARKEREN:
Betaald parkeren voor de deur op de openbare weg. Bewoners kunnen een parkeervergunning aanvragen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de gemeente Amsterdam www.amsterdam.nl/parkeren.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Verkoper kan niet garanderen dat alle technische installaties voldoen aan de huidige NEN - norm. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening.
Een mondelinge overeenstemming tussen particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenkomst per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.
Read more Show less

Discover the surroundings

Public transport
Restaurants
Shops
Cafe's & Bars
Musea & Amusement
Fitness