Boomstraat 23 A-B

AMSTERDAM

Kenmerken

Status
Verkocht
Type woning
Herenhuis
Bouwjaar
-1906
Verdiepingen
6
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
4

Omschrijving

Unieke kans indien u wilt wonen en beleggen !

Monumentaal pand in het eerste gedeelte van de Boomstraat met een gedeeltelijk herstelde fundering en een totale oppervlakte van ca. 203 m² woonruimte verdeeld over 2 woningen.

De woning op de begane grond met tuin Boomstraat 23 A wordt leeg opgeleverd.
De boven gelegen woning Boomstraat 23 B heeft een heerlijk dakterras en is verhuurd voor onbepaalde tijd voor
€ 2.010,- per maand. Dit bedrag is inclusief ... ef een voorschot energie van € 130,- per maand.

Het oorspronkelijke pand bevat nog veel originele details. In 1991 werd de fundering gedeeltelijk hersteld met een nieuwe betonvloer en een koppeling aan de naastgelegen nieuwbouw. Tevens is er een dakterras aangelegd voor de bovenwoning.

Omgeving:
Het woonhuis is gelegen in de gezellige Jordaan. Deze hippe buurt kenmerkt zich door sfeervolle straatjes en oude, karakteristieke huizen met charmante gevels. Van oudsher is de Jordaan een typische volksbuurt, waar nog steeds veel ambachtelijke, kleine bedrijven zijn gevestigd. Elke maandag en zaterdag kun je op en rondom de Noordermarkt dagvers en duurzaam boodschappen doen. De buurt is vele winkelstraten rijk waaronder de populaire Haarlemmerstraat. Dit charmante gebied, met een grote verscheidenheid aan winkels, ligt op slechts 5 minuten loopafstand. Ook de namiddagen en avonden zijn goed vertegenwoordigd met diverse eet-, drink- en uitgaansgelegenheden. Eerlijke en ouderwetse gezelligheid van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.

Indeling: benedenwoning 23-A
Natuurstenen trap van de straat naar de monumentale voordeur van deze woning.

Ruime entree/ overloop met de meterkast en een trapkast, originele deurtjes en ramen naar de lager gelegen eetkamer en een trapje naar de opkamer.

Vanuit de eetkamer is er een opstapje naar de keuken in het achterhuis met ramen en een “staldeur” aan de besloten achtertuin van 18m² op het zuiden ( met zon ! )

Achterin de uitbouw aan de keuken is de badkamer met een ligbad, wastafel en een toilet.

Vanaf de entree is er een trapje naar de opkamer waar zich de ruime woonkamer bevindt met twee niveaus. De houten vloer en de balken plafonds zijn authentiek en voldoende ramen zorgen voor veel licht op deze verdieping.

Aansluitend aan de woonkamer is de slaapkamer in de uitbouw met een tweede toilet met historische bolle deur.

Vanuit het voorste deel van deze verdieping leidt een steil trapje naar nog een tweede slaapkamer/werkkamer met twee ramen aan de voorzijde van het pand.

Indeling: bovenwoning 23-B
Stenen trap naar de eigen voordeur, steile trap naar de tweede verdieping alwaar zich de slaapkamer en de badkamer bevinden. De badkamer is voorzien van een wastafel, douche, toilet en zwarte granito vloer.

Overloop, trap naar de woonkamer welke de gehele verdieping beslaat en de houten kapconstructie prachtig in het zicht heeft.

De open keuken bevindt zich aan de achterzijde naast de deur naar een ruim dakterras gelegen op het zuiden.

Boven de woonkamer is er nog een vliering welke in gebruik is als werkkamer en logeerkamer.

De bovenwoning is verhuurd voor onbepaalde tijd en heeft een huuropbrengst van 24.120,- euro per jaar inclusief energie. De huidige bewoner is een Engelse expat en heeft het hier uitstekend naar zijn zin. Hij is niet voornemens om op korte termijn te verhuizen.

Let op : Deze bovenwoning kunnen wij niet vrij bezichtigen !

Bijzonderheden:
- Woning 23-A is ca.124m² +18m² tuin en 14m² kelder/berging, deze wordt leeg en ontruimd verkocht.
- Woning 23-B is ca.75m² +11m² dakterras en 6m² vliering, deze wordt verhuurd verkocht.
- Het pand is niet gespitst in twee appartementsrechten en vormt één geheel.
- Het pand is gelegen op eigen grond.
- Fundering gedeeltelijk hersteld in 1991, bouwarchief gemeente beschikbaar.
- Rijksmonument in een rustige straat in de noordelijke Jordaan.
- Beschutte stadstuin van ca.18 m².
- Verkoop "as is, where is".
- Ouderdomsclausule en asbestclausule worden opgenomen in de koopakte.

Indien u interesse heeft in dit bijzondere monument dan maken wij graag een afspraak met u om de benedenwoning te bezichtigen.

De foto’s en plattegronden zijn een goede weergave van de verhuurde bovenwoning.

Parkeren:
Betaald parkeren voor de deur op de openbare weg. Bewoners kunnen een parkeervergunning aanvragen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de gemeente Amsterdam.

Meetinstructie:
Deze woning is gemeten met gebruikmaking van de Meetinstructie, die is gebaseerd op de normen zoals vastgelegd in NEN 2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning zorgvuldig hebben opgemeten, wordt noch door Boomsma & Bruinsma Makelaars, noch door de verkoper enige aansprakelijkheid aanvaard voor afwijkingen in de doorgegeven maten. Koper verklaart in de gelegenheid te zijn gesteld om de opgegeven maten te (laten) controleren.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Verkoper kan niet garanderen dat alle technische installaties voldoen aan de huidige NEN - norm. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-) makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening. Een mondelinge overeenstemming tussen particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenkomst per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.
Lees meer Toon minder

Ontdek de omgeving

Openbaar vervoer
Restaurants
Winkels
Cafe's & Barren
Musea & Amusement
Fitness