Leidsegracht 52

AMSTERDAM

Kenmerken

Status
Verkocht
Type woning
Grachtenpand
Bouwjaar
1937
Verdiepingen
6
Aantal kamers
10
Aantal slaapkamers
5

Omschrijving

Uniek wonen aan de Leidsegracht!

Bijzonder grachtenhuis, zeer centraal gelegen op één van de mooiste stukjes van de Leidsegracht. Het rijksmonumentale pand uit de 1937 is ca. 226 m² groot en bestaat uit vijf verdiepingen, kelder en tuin. Dit alles met authentieke details en een bijzondere sfeer. De voorgevel ligt op het zuiden; vanuit de eerste verdieping is er middels een drie ramen brede gevel een heerlijk uitzicht over de gracht met een doorkijk tot aan de Spiegelstraat.
... t aan de Spiegelstraat.

Ligging:
Rustig en toch centraal gelegen op een van de mooiste grachten van Amsterdam; de Leidsegracht. Gelegen in het UNESCO aangewezen grachtengordelgebied. De woning is gelegen tussen de Keizersgracht en de Prinsengracht met fraai zicht op het water en de Rijksmonumenten aan de overzijde.
Een omgeving met een uitgebreid aanbod van kunst, cultuur en een breed aanbod van specialiteiten - en delicatessenwinkels op loopafstand. Veel bewoners ervaren het wonen in de Grachtengordel als een ideale mix van dynamiek, rust en dorps karakter.
Het Vondelpark maar ook het Leidseplein met de Stadsschouwburg, het alom bekende Spiegelkwartier met z'n vele antiekwinkels en de musea zijn op loopafstand. De Melkweg, het De la Mar theater en theater Bellevue bevinden zich eveneens in de buurt.

De Leidsegracht is een dwarsgracht, die Herengracht, Keizersgracht, Prinsengracht en Lijnbaansgracht met elkaar verbindt en bij de Marnixstraat uitmondt in de Singelgracht.

Het woonhuis is gunstig gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer, de tramhaltes op de Leidsestraat en Marnixstraat zijn om de hoek. De metrostations Rokin en Vijzelgracht, aan de Noord-Zuidlijn, bevinden zich op 5 minuten loopafstand. De Noordzuid-lijn heeft een optimale verbinding met o.a. de Zuid-As en Centraal Station.

Indeling:
Begane grond: Toegang via de eigen dubbele entree vanaf de straat. Deze verdieping kan gebruikt worden voor meerdere doeleinden. Via het ene entree is er een lange gang met toegang tot alle vertrekken. Aan het eind van deze gang bevindt zich aan de achterzijde van het huis de ketelruimte met daarnaast een toilet.
Via de tweede entree aan de voorzijde is er toegang tot een werkkamer/ruimte met een deur naar achterzijde waar een woonkeuken is die toegang geeft naar de patiotuin. In de tuin bevindt zich een handige schuur voorzien van water en elektra.

Eerste verdieping: Royale woonkamer van voor naar achterzijde met weids uitzicht over de gracht en een balkon aan de tuinkant. In de uitbouw aan de achterzijde bevindt zich de tweede keuken met een klein balkon en tevens is er een apart toilet op deze verdieping.

Tweede verdieping: Aan de voorzijde grote slaapkamer, in het midden bevindt zich de badkamer met dubbele wastafel ligbad, douche en apart toilet. Aan de achterzijde is de tweede slaapkamer gelegen met een dakterrasje.

Derde verdieping: Royale slaapkamer aan de voorzijde met veel inbouwkasten, hal met apart toilet, 2 kleinere slaapkamers aan de achterzijde ieder met toegang tot balkon.

Vierde verdieping: In de kapverdieping 2 zolderruimtes beide met raam en in het midden ruimte voor wasmachine en droger.

Kelder: Ruimte van ca. 5 m² en een sta hoogte van ca. 1.76 m.

Bijzonderheden:
- Geheel grachtenpand (ca. 226m²).
- 5 Verdiepingen en een kelderruimte.
- 9 Straatjes op loopafstand.
- Tuin (ca. 25 m²) met schuur (ca. 8 m²).
- Gelegen op eigen grond.
- 3 balkons en een dakterrasje.
- Rijksmonument.
- Parkeren via vergunningstelsel.
- Woonhuis wordt verkocht met ouderdomsclausule.
- Oplevering in overleg.

Parkeren:
Betaald parkeren voor de deur op de openbare weg. Bewoners kunnen een parkeervergunning aanvragen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de gemeente Amsterdam.

Meetinstructie:
Deze woning is gemeten met gebruikmaking van de Meetinstructie, die is gebaseerd op de normen zoals vastgelegd in NEN 2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning zorgvuldig hebben opgemeten, wordt noch door Boomsma & Bruinsma Makelaars, noch door de verkoper enige aansprakelijkheid aanvaard voor afwijkingen in de doorgegeven maten. Koper verklaart in de gelegenheid te zijn gesteld om de opgegeven maten te (laten) controleren.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Verkoper kan niet garanderen dat alle technische installaties voldoen aan de huidige NEN - norm. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening.
Een mondelinge overeenstemming tussen particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenkomst per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.
Lees meer Toon minder

Ontdek de omgeving

Openbaar vervoer
Restaurants
Winkels
Cafe's & Barren
Musea & Amusement
Fitness