Venetiehof 201

AMSTERDAM

Details

Status
Verkocht
Type of property
Galerijflat
Construction year
1994
Floors
1
Number of rooms
3
Number of bedrooms
2

Description

Modern en licht appartement met diep balkon aan de zuidkant van het monumentale gebouw “Emerald Empire” dat in 1994 werd opgeleverd, onder architectuur van Jo Coenen, op de kop van het KNSM -eiland.

Deze woning heeft alle pluspunten om comfortabel en rustig te wonen zoals ; balkon op het zuiden, uitzicht op het water, een eigen parkeerplaats onder het gebouw, een ruime berging, een huismeester en de erfpacht is recent door verkoper voor 35.000 euro eeuwigdurend afgekocht !

... gdurend afgekocht !

Indeling :
Entree aan de binnentuin, lift naar de derde verdieping, galerij, entree van de woning.

Hal, gang, twee slaapkamers, ruime badkamer met een inloopdouche, wastafel en wasmachine aansluiting. Apart toilet en een kast met de verwarmingsketel welke in 2020 werd vernieuwd.

Enorme woonkamer van ca. 40m² met een glazen pui van vloer tot plafond welke uitzicht biedt op het balkon van 12,5m² en op het water van de ertshaven en het Amsterdam Rijnkanaal.

Witte halfopen keuken in een hoekopstelling. De keuken is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur waarvan een aantal apparaten recent vernieuwd werden. En vanuit de keuken is er via een glazen pui ook uitzicht op het water.

De gehele woning is voorzien van een eikenhouten vloer en witte, gestucte wanden en plafonds.

Kenmerken:
- Lift en 3e verdieping
- Gesitueerd op het zuiden
- Erfpacht eeuwigdurend afgekocht
- Inclusief eigen parkeerplaats en berging
- Rustige locatie zonder doorgaand verkeer
- Gezonde VVE met professionele beheerder en huismeester
- Ruim 89m² wonen, 12.5m² balkon en een berging van 5m²
- Collegiale verkoop samen met De la Haye Makelaardij O.G.

Locatie :
Het KNSM-Eiland vormt samen met het Java-eiland, het achterste schiereiland van het Oostelijk Havengebied. Het markante gebouw waarin dit appartement gelegen is, ligt aan de monding van het Amsterdam-Rijnkanaal daar waar deze samenkomt met het IJ. Deze fantastische, weidse en rustige ligging aan het water, is uniek in Amsterdam. De bereikbaarheid is zeer goed; op de fiets bent u binnen 10-15 minuten in hartje Oost of het Centrum. Binnen 5 minuten rijdt u de stad uit (via de Piet Heintunnel/A10) en met een rechtstreekse busverbinding vóór de deur, staat u in 40 minuten op station Amsterdam Zuid-WTC. Leuke, hippe winkels en horeca vindt u, binnen handbereik, natuurlijk ook in het gezellige Oostelijk Havengebied zelf, waar een dynamisch diversiteit aan oude en nieuwe panden omringd door water, de buurt haar bijzondere karakter geven. Als u toch naar de overzijde van het IJ wilt, om bijvoorbeeld uit eten te gaan bij één van de spraakmakende bars en restaurants aldaar; Stork, Hangar, Goudfazant, dan brengt de pont, verderop in de straat, u er in no time naar toe.

Gebouw:
Het gebouw genaamd het Emerald Empire, waarin deze woning gelegen is, is een markante ‘stip’ op de IJ-oever. Het ronde gebouw is ontworpen door Jo Coenen (mede bekend van het De la Mar theater en OBA aan de Oosterdokskade) en werd in 1994 opgeleverd. Het gebouw telt in totaal 224 appartementen, verdeeld over 8 woonlagen, rondom een mooi aangelegd, groen binnenplein.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Verkoper kan niet garanderen dat alle technische installaties voldoen aan de huidige NEN - norm. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening.
Een mondelinge overeenstemming tussen particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenkomst per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.
Read more Show less

Discover the surroundings

Public transport
Restaurants
Shops
Cafe's & Bars
Musea & Amusement
Fitness